Trapitos al sol, escriure un vers mentre sents el tacte i l'olor d'un vestit dels anys 50

Escriure un vers, esbossar un nou projecte o dibuixar un retrat mentre sents el tacte i l'olor d'un vestit dels anys 50. Aquesta és l'experiència que ofereixen els quaderns que la Flo Garriga cus i folra, un per un, amb peces de vestir antigues. Les seves mans són les d'una argentina que l'any 2002 va venir a Barcelona amb l'objectiu d'ampliar els seus estudis d'arquitectura i fer camí com a professional.

L'argentina Flo Garriga elaborant els seus quaderns.

L'argentina Flo Garriga elaborant els seus quaderns.

La seva vida va fer un tomb l'any 2010, quan va tancar el despatx d'arquitectura on treballava. Va aprofitar aquella pausa per formar-se en enquadernació a l'escola d'arts i oficis Llotja i complir, així, un desig pendent des de feia temps. Paral·lelament, com a amant del disseny tèxtil antic, recorria mercats i fires de segona mà en busca de peces de vestir confeccionades amb teles especials. De la fusió d'aquestes dues passions va sorgir el primer quadern. El van seguir molts altres.

Un diari i una pila de quaderns de Trapitos al sol.

Un diari i una pila de quaderns de Trapitos al sol.

Ja fa tres anys que la Flo es guanya la vida gràcies a la venda dels quaderns que elabora. Ho fa a través del projecte Trapitos al sol. El preu dels seus productes oscil·la entre els 8 i els 22 euros. L'estrella és l'àlbum de fotos en forma d'acordió. De fet, tenint en compte el seu èxit, preveu desenvolupar nous formats d'aquest producte. Ven a Barcelona, Madrid i Menorca. És precisament a Menorca, que visita cada estiu, on concentra més del 50% del total de vendes. També es planteja obrir-se al mercat internacional, ja que molts dels seus seguidors són del Nord d'Europa, França i Portugal.

Quaderns i àlbums de fotos de Trapitos al sol folrats amb peces de vestir antigues.

Quaderns i àlbums de fotos de Trapitos al sol folrats amb peces de vestir antigues.

A més, la Flo dóna tallers d'enquadernació. Ho fa per compte propi a l'espai GAUZAK del barri de Sant Antoni de Barcelona. També al Centre Cívic Sagrada Família o a Cadàver Exquisit, quan la contracten com a tallerista. En un futur li encantaria poder obrir el seu propi espai, així com disposar d'una botiga online. És conscient que no es tracta de passos fàcils, però està convençuda que se'n sortirà. El secret? Moltes hores de treball amb un somriure als llavis, i la confiança i coneixements que ha guanyat aquests últims anys. Si et planteges tirar endavant el teu propi projecte, la Flo et pot fer un quadern a mida perquè hi anotis els passos a seguir; però, per damunt de tot, et diu "¡Adelante!".