Silbando Bajito, ceràmica tranquil·la

A l'Argentina, quan algú diu que marxa "silbando bajito" significa que ho fa dissimuladament, amb tranquil·litat i gaudint del camí. Així és com la Cecilia i en Sebastián treballen la ceràmica. Ella va estudiar belles arts i és il·lustradora. Ell, forner de professió, ara treballa de ceramista. Aquesta parella argentina elabora ceràmica artesana il·lustrada. Com no podia ser d'una altra manera, el seu projecte es diu Silbando Bajito.

La Cecilia i en Sebastián treballen i il·lustren les seves peces de ceràmica des de Rupit. 

La Cecilia i en Sebastián treballen i il·lustren les seves peces de ceràmica des de Rupit. 

Creuen en el respecte dels temps de producció i consum. I això és el que fan quan donen forma i il·lustren les seves peces. El resultat són propostes delicades i úniques, però al mateix temps funcionals. El seu servei estrella són les peces personalitzades. I entre els projectes que tenen en ment, destaquen l'elaboració d'una vaixella com a regal de noces i traslladar les seves il·lustracions a altres suports.

Tot plegat va començar fa quatre anys. La Cecilia i una terrissaire amiga seva van començar a coquetejar amb la idea d'il·lustrar les ceràmiques de l'una amb els dibuixos de l'altra. Aleshores, però, l'amiga va marxar a viure a Tailàndia. La Cecilia va decidir seguir tirant endavant el projecte fent-se càrrec ella de l'elaboració de les peces. L'any 2015 va ser mare i això li va donar l'impuls que necessitava per dedicar-se 100% al Silbando Bajito.

Donen forma i pinten tasses, teteres, safates, plats, bols o culleres des de Rupit. Ara bé, la seva ceràmica ha arribat molt lluny. Ha estat exposada, per exemple, al Centre de Disseny de Singapur. Per arribar fins aquí han estat valents i arriscats. Aquesta valentia els permet viure avui de la ceràmica que elaboren. Així que si tens algun projecte al cap, ells t'aconsellen que el tiris endavant. Això sí, t'adverteixen que hauràs de tenir paciència, ser perseverant i posar molta passió en el que fas.