SANNICOLÀS, la llum de les abelles

Les abelles necessiten ingerir uns vuit quilos de mel per a cada quilo de cera que produeixen. Fan servir la cera per construir milers de cel·les hexagonals que utilitzen per pondre els ous, criar les larves i emmagatzemar el pol·len i la mel. L'Emília Sannicolàs dóna una segona vida a la cera. La fon per convertir-la en espelmes. El seu projecte es diu SANNICOLÀS

L'Emília Sannicolàs utilitza canyes de bambú com a motlles per fer ciris.

L'Emília Sannicolàs utilitza canyes de bambú com a motlles per fer ciris.

Les espelmes de l'Emília són, doncs, de cera d'abella. I res més. Això és ben diferent del que passa amb la majoria d'espelmes del mercat. Generalment estan fetes amb parafina, un material que s'obté quan es destil·la el petroli. A més, a l'Emília li agrada treballar amb motlles obtinguts de la natura. Així, per exemple, per fer candeles i ciris utilitza canyes i bambús. La decoració de les seves espelmes també és natural. Fa servir flor seca.

La crisi es va emportar la feina de l'Emília, però li va regalar l'oportunitat de divertir-se treballant. Va canviar la comptabilitat per les espelmes. La va inspirar la Teresa Pallarès, una artesana d'Arnes, el poble on va néixer la seva àvia. L'Emília gaudia amb les seves demostracions i cursets sobre com fer espelmes amb cera d'abella. De sobte, es va imaginar fent espelmes i es va emocionar.

I l'emoció s'ha convertit en felicitat. Ara s'ho passa d'allò més bé fent de cerera. Cada vegada més gent gaudeix de la seva llum. Ven a Catalunya, i també a Madrid i al País Basc. Si tens ganes de descobrir la llum i l'olor suau de les seves espelmes, pots trobar l'Emília en fires que se celebren arreu de Catalunya. Ella t'explicarà perquè no totes les seves espelmes són del mateix color ni desprenen la mateixa olor. Aquesta i més informació, la pots consultar al web sannicolas.cat.

L'estudi de disseny Natural s'ha encarregat del disseny de la marca.

L'estudi de disseny Natural s'ha encarregat del disseny de la marca.