Pompilio Plants, testos amb cares fets per un home feliç

L'argentí Numa Maurette va volar de Buenos Aires a Barcelona acompanyat de 200 testos. Des d'aleshores continua aquí el projecte que va començar allà. És Pompilio Plants i consisteix en l'elaboració artesanal de testos de ceràmica amb cares, que combina amb plantes que simulen cabell. Se li va acudir la idea mentre estudiava botànica i de seguida va començar a fer classes de ceràmica. Des que va posar en marxa Pompilio Plants viu feliç fent el que li agrada.

Cada Pompilio és únic. Surt de les mans d'en Numa, que converteix el fang en un test amb cara. Aleshores s'ha de deixar assecar durant 3 o 4 dies, segons la seva mida i l'època de l'any. Després s'ha de coure al forn a 1.000 graus durant 24 hores. A continuació, s'esmalta i es torna a posar el forn 24 hores més a la mateixa temperatura. Finalment, toca trobar el millor cabell per a la cara, és a dir, la planta. Normalment utilitza cactus o plantes suculentes, que requereixen poques atencions. Els petits costen 14 euros i 23 euros els més grans.

De moment tots els Pompilios són blancs, però possiblement ben aviat n'hi haurà de negres. També és possible que en Numa creï nous formats de testos i altres productes de ceràmica. Paral·lelament vol començar a oferir un servei de disseny de balcons i jardins. El que ja és un fet és que Catalunya i Madrid són els seus principals mercats, i poc a poc les seves propostes van arribant també arreu de l'Estat i d'Europa. Qui sap si el taller lluminós i la botiga de ceràmica i plantes amb els que somia són a tocar.