Little Wood, experimentar amb joguines boniques i sostenibles

Fins fa un parell d'anys vivia a Barcelona i treballava d'educador infantil. Ara viu a l'Empordà i és joguinaire artesà. Es diu Àngel Soriano i és el creador de Little Wood. Imagina joguines i utilitza la fusta per donar-los vida. Les seves joguines conviden a l'experimentació i són boniques. És per tot això que fomenten la sostenibilitat, el consum responsable, l'educació en valors i l'educació estètica. 

WOODEN MEMORY GAME, un joc de memòria molt versàtil que podeu comprar per 28 euros.

WOODEN MEMORY GAME, un joc de memòria molt versàtil que podeu comprar per 28 euros.

El procés de creació comença amb dibuixos sobre paper, terreny que l'Àngel domina gràcies als seus estudis d'il·lustrador. Aleshores arriba l'hora dels prototipis i les proves. Milers de proves. És caga-dubtes i li costa molt donar un disseny per bo. De totes maneres, la feina al taller és la que més li agrada. Per contra, les tasques comercials se li fan una muntanya. "Es fa pesat intentar obrir mercat mentre poleixes 5.000 peces rodones de 4 cm de diàmetre", diu l'Àngel. Fa tota la pinta que sí! :-)

MY WOODEN DOLL, una nina de fusta de pi massís a punt per convertir-se en el que vulguis. El seu preu són 28 euros.

MY WOODEN DOLL, una nina de fusta de pi massís a punt per convertir-se en el que vulguis. El seu preu són 28 euros.

D'entre la dotzena de joguines que l'Àngel ha creat, el memory és la més venuda. Segurament per la seva versatilitat, ja que ofereix diversos nivells de complexitat i hi poden jugar nens de diferents edats. Menys habitual però molt simpàtica, és la nina de pi massís sense cames ni braços a punt per convertir-la en bombera, pirata o ballarina. També sorprèn una ciutat feta amb blocs de fusta que es poden ordenar i pintar com es vulgui. A aquesta oferta aviat s'hi sumaran noves propostes, concretament l'Àngel prepara una línia de decoració infantil.

TWO DADS FAMILY, una família de fusta d'avet. El seu preu són 60 euros.

TWO DADS FAMILY, una família de fusta d'avet. El seu preu són 60 euros.

Totes les joguines de Little Wood van acompanyades de l'etiqueta "made in Catalonia". És amablement acceptada pel mercat internacional, que representa un 40% de les vendes. Sobretot ven als Estats Units, Austràlia i Alemanya. De fet, el seu proper objectiu és introduir els productes de Little Wood en botigues físiques de fora de Catalunya. El mercat que se li resisteix és Espanya. "Crec que en dos anys hi he fet només una venda", comenta. Sigui com sigui, on segur que mai no trobaràs les seves joguines és en cadenes com El Corte Inglés. A ell li agrada conèixer personalment als distribuïdors.

Aquest és el Sr. Little Wood, el creador de les joguines.

Aquest és el Sr. Little Wood, el creador de les joguines.

Canviar Barcelona per Colomers és la millor decisió que ha pres mai. Això sí, correria a fer les maletes si tingués l'oportunitat d'exposar a la fira de nens i maternitat Playtime, sigui la de Nova York, Tòquio o París. Mentrestant, l'Àngel és feliç quan veu les cares dels nens i adults que s'aturen davant de la seva parada en fires locals. A ell li agrada fer les coses passet a passet i, així, poder gaudir del camí. Per això, si tens en ment engegar un nou projecte, ell et diria que no vulguis córrer, que investiguis molt i gaudeixis de cada moment, sigui bo o dolent.

Pots comprar aquestes i altres joguines a la botiga de Little Wood, i també a Etsy o Dawanda.