Lavanda Experience, artesanes de la lavanda

Cada mes de juny, quan el color de lavanda és més viu i la seva olor més intensa, elles baixen a Castelló. Allà supervisen la recol·lecció de les flors. La lavanda és la matèria primera de les seves creacions. Són la Mercedes Cequier i la Clara Lidón, mare i filla, i la seva amiga Núria Casteleiro. Un cop tenen la lavanda, l'assequen i la manipulen. En fan rams, saquets d'olor, corones, centres de taula i tota mena d'elements decoratius. El seu projecte es diu Lavanda Experience.

Lavanda Experience treballa per fer-se un lloc en el món dels casaments. Els rams ja són el seu producte estrella.

Lavanda Experience treballa per fer-se un lloc en el món dels casaments. Els rams ja són el seu producte estrella.

Tot plegat va començar l'any 2010 en una fira d'artesania a la Selva del Camp. Allà van presentar per primera vegada les seves propostes. Després de més de 25 anys dedicats a la venda de lavanda i altres plantes al major, van sentir la necessitat d'evolucionar. I ho van fer. Avui el seu producte estrella són els rams de lavanda. El procés d'elaboració és totalment artesanal i la lavanda amb la que treballen prové de cultius ecològics.

Només un 30% de la seva feina es queda a Catalunya, la resta es ven en altres punts de l'Estat espanyol. Expliquen que Internet ha estat una eina fonamental per arribar fins aquí. I confien que també les ajudarà a donar a conèixer les noves propostes per a casaments que estan preparant. De fet, somien en fer-se un lloc en el món de les bodes. I també en poder obrir un espai físic en el qual convisquin un taller i una botiga. I mentre treballen i somien, les flors despunten i la recol·lecció torna a ser cada dia més a prop.