Haramaki Kosoto, protegir-se del fred

Quatre dits per sota del melic hi tens el "hara". Segons la tradició japonesa, aquest és el punt on es concentra l'energia vital del cos. Precisament per això els japonesos compten amb una peça de vestir pensada per protegir-lo. El seu nom és haramaki. Tenint en compte que "maki" significa embolicar, la peça de vestir es pot traduir com a "embolcall del hara". Aquesta és la proposta de l'empresa catalana Haramaki Kosoto.

El projecte va néixer l'any 2012 de mans de la Mònica Martín. Més endavant s'hi van sumar l'Helena González i en Rubén Álvarez, que actualment s'encarreguen de la gestió diària i de la comercialització. Tots tres combinen el projecte amb altres feines en l'àmbit de la salut. Després de descobrir i provar el haramaki es van convertir en fans d'aquest producte. Avui comparteixen les ganes de donar-lo conèixer arreu.

Fins ara disposaven d'un únic model, que oferien en diverses talles i colors. Darrerament han llençat dues novetats: un haramaki per a nens i un altre per a embarassades. En tots els casos es tracta d'una peça de vestir tubular que es col·loca al voltant de l'abdomen. El bàsic, que compta amb una doble capa de cotó, costa 34,95 euros. La versió per a embarassades puja 19,95 euros i 18,50 euros la infantil. Tots els models estan fabricats a Catalunya amb materials de gran qualitat.

Els beneficis del haramaki són múltiples. Ajuda a millorar la circulació sanguínia i energètica, tant dels òrgans abdominals i pèlvics, com de la resta del cos. Per això és ideal per a persones fredoliques, amb malestar lumbar o abdominal, o menstruacions doloroses. També per a mares que donen el pit i s'han d'aixecar la samarreta de forma recurrent. De moment ja han fet arribar tots aquests avantatges arreu d'Espanya i a Portugal. Propera estació: Itàlia.