FUO, el marketplace de creadors de Barcelona

Són estudiants universitaris i fundadors de FUO. En Gilbert, en Francesc i en Jordi han ideat un marketplace que recull una acurada selecció de propostes de petits creadors de Barcelona. El seu objectiu és facilitar la venda online a petites marques de la ciutat, que moltes vegades no tenen el temps o els recursos necessaris per fer-ho pel seu compte. Més enllà de promoure la venda online dels seus productes, també persegueixen aportar-los visibilitat i donar suport al comerç local.

Així es mostren els productes al web del  marketplace  FUO.

Així es mostren els productes al web del marketplace FUO.

Van fixar-se en una amiga que dissenyava i produïa joies des de casa. Les seves creacions tenien èxit a les xarxes socials, però no comptava amb una plataforma a través de la qual arribar còmodament al seu públic. Van veure l'oportunitat de crear una plataforma per als creadors de Barcelona en la mateixa situació que la Marta. Van posar-se a treballar fa aproximadament mig any i van llençar el web el passat 2 de novembre. Avui ja compten amb gairebé seixanta marques de moda, complements i decoració.

Puf Piedra del creador I Make Objects.

Puf Piedra del creador I Make Objects.

FUO ha estat possible tot i la falta de temps, experiència i recursos dels seus creadors. Han tret el temps d'on han pogut per ocupar-se personalment de les diverses fases del projecte i així estalviar-se els diners que no tenien. Tot ho han fet per primera vegada i, per tant, han après a cada pas. Això sí, han comptat amb el suport de dos mentors coneixedors de l'àmbit digital. Són l'Oscar Pierre de Glovo App i en Robert Cambra, que darrerament s'ha incorporat a Google.

Dos mesos després del llançament, ja han a venut a Mallorca, Sant Sebastià, Saragossa i Albacete, entre d'altres. Tenen pendent traduir el web a l'anglès per poder arribar a l'estranger. De fet, el seu proper objectiu és replicar el model en una altra ciutat. De moment es diverteixen visitant mercats físics per aconseguir que nous creadors s'uneixin a FUO.