El Sastre de Paper, llibretes cosides i estampades artesanalment

Una paradeta al carrer el dia Sant Jordi. Així va néixer El Sastre de Paper. Aquell 23 d'abril de fa dos anys la Laia va vendre les primeres llibretes. Tant aquelles com les que formen la col·lecció actual estan cosides a màquina i estampades manualment amb segells propis. L'èxit d'aquell primer contacte amb el públic va animar-la a seguir endavant amb el projecte.

Les llibretes d'El Sastre de Paper estan cosides a màquina.

Les llibretes d'El Sastre de Paper estan cosides a màquina.

Tot va començar quan a la Laia li van regalar un màquina de cosir. Com que en aquell moment estava fent un curs d'enquadernació, i per evitar malgastar trossos de roba, va utilitzar paper per aprendre a fer servir la màquina. Aquest exercici la va portar a imaginar que podia cosir paper i fer-ne llibretes. Com que també coneixia la tècnica del gravat, va desenvolupar segells propis i va utilitzar-los per estampar les portades.

Les llibretes de format A6 amb el motiu del Petit Príncep són l'estrella de la col·lecció. L'any passat també va fer un calendari que va tenir molt èxit. A més, elabora llibretes per encàrrec. Una vegada, per exemple, li van encarregar l'enquadernació de 10 llibretes amb les converses de Whatsapp d'una parella com a regal de noces. També ha fet regals de Nadal per a empreses. En una ocasió va fer llibretes personalitzades per a cadascun dels treballadors.

Les llibretes d'El Sastre de Paper estan estampades amb segells artesans.

Les llibretes d'El Sastre de Paper estan estampades amb segells artesans.

La Laia va començar l'aventura acompanyada d'una bona amiga, la Clara. Avui, però, porta ella sola tot el pes del projecte. De fet, li agradaria tornar a treballar en equip. D'aquesta manera podria tancar-se al taller i centrar-se en la feina creativa, que és el que li agrada. I és que la feina se la menja. Té pendent fer bones fotos, crear un web, definir els models de la col·lecció, crear nous segells i experimentar amb altres papers i colors.

El Sastre de Paper va néixer d'una paradeta al carrer el dia de Sant Jordi.

El Sastre de Paper va néixer d'una paradeta al carrer el dia de Sant Jordi.

Tot i les dificultats, el projecte li ha permès conèixer d'aprop el món de l'artesania. De fet, actualment forma part de l'Ateneu d'Oficis de Gràcia, un col·lectiu que defensa l'autogestió del barri. D'acord amb la seva experiència, la Laia t'aconsella que si tens un projecte en ment no l'intentis fer sol, sinó amb un grup on cadascú tingui unes capacitats concretes. Així, diu la Laia, podràs tirar el projecte endavant de manera més eficaç, senzilla i divertida. Segur que ella també ho farà!