Ecopràctica, tornar a néixer en forma de coixí

Ecopràctica dóna una segona oportunitat als materials desclassificats d'empreses del Bages. Els converteixen en coixins d'exterior. Són ideals per a sofàs, gandules o cadires. També en fan llits per a gossos, bosses, alforges i mantetes perquè els nens juguin o descansin al damunt. Fins i tot folren furgonetes o el que convingui amb coixins fets a mida.

L'ànima del projecte és una matemàtica, estadística i fotògrafa. Es diu Ester Tobías i va posar en marxa Ecopràctica l'any 2009. Aleshores les bosses de plàstic començaven a desaparèixer dels supermercats. Precisament per això les bosses per anar a comprar van ser el primer producte que l'Ester va comercialitzar.

Poc a poc el projecte ha anat evolucionant. Avui els productes estrella són els coixins per a exterior i les mantetes per a nens. Tant aquests com la resta de productes d'Ecopràctica estan fets amb materials reutilitzats d'empreses de la comarca del Bages. Són molt resistents a les inclemències del temps i es poden rentar fins a 60º. A més, no són tòxics si entren en contacte amb la pell d'adults o nadons.

L'Ester es diverteix observant com els seus fills juguen a fer construccions amb els coixins. I vibra quan rep una trucada d'algú que li diu: "Vull el coixí que té la meva amiga i que n'està tan contenta...". Tot plegat l'anima a continuar i a imaginar nous productes per donar una segona vida als materials que les empreses de la zona no poden aprofitar.