Can Busquets, el forn que elabora pa sense blat

Kamut, espelta, blat sarraí i sègol. Aquests cereals són la base de tots els productes que surten del forn ecològic Can Busquets de Granollers. Ja fa 30 anys que fan servir farines antigues amb l'objectiu d'aconseguir pa i dolços saludables. Aquesta filosofia determina la selecció dels ingredients i tot el procés de producció. 

El fundador del forn va ser en Jordi Clapès. Va fer el pas després que un forner li encomanés la passió pel pa a les trobades d'amics que feien a la masia de Can Busquets a l'Ametlla del Vallès. Des de fa tres anys s'ha sumat al projecte la Montserrat Subirana, que quan va descobrir Can Busquets es va enamorar de la filosofia de l'empresa i dels seus productes.

Actualment compten amb una gran varietat de productes, entre els quals destaquen els pans amb llavors i les magdalenes d'espelta. Cap d'ells conté làctics. A més, estan treballant per llençar nous productes fets amb farina de fajol i blat sarraí. De fet, ja ofereixen galetes de blat sarraí amb festucs, que de moment estan tenint molt èxit.

La prova que els productes de Can Busquets són bons és que hi ha clients que quan marxen de vacances els compren pa per tots els dies que tenen previst estar fora. De moment venen principalment a Catalunya, però la seva intenció és arribar a Espanya i altres països d'Europa. Per això aviat posaran en marxa un comerç electrònic. A més, pretenen augmentar el número de botigues ecològiques on poden trobar-se els seus productes. 

Més enllà dels seus objectius immediats, somien en mentalitzar el conjunt de la població de la necessitat de menjar aliments saludables. De totes maneres, entenen que els preus dels seus productes fan difícil poder arribar a tothom. I és que, per exemple, una farina d'espelta ecològica val entre 8 i 9 vegades més que una farina corrent. Ara bé, assegura la Montserrat que "el nostre cos ho agraeix 1.000 vegades més!".