Boxbuckle, tancar i obrir caixes de cartró amb una sola mà

Truquen al timbre. És un missatger amb una caixa. Ha arribat el paquet de Percentil que l'arquitecta Laura Martinell va comprar abans d'ahir. Ja té la roba per als seus fills, però també una caixa de cartró més a casa. Decideix reutilitzar-la. Un cop plena de joguines de la nena, s'adona que no tanca bé. Descarta fer servir cinta adhesiva perquè li sembla una solució poc pràctica. Amb l'objectiu de resoldre aquest problema quotidià, la Laura agafa un tros de plàstic que corre per casa i dissenya un sistema per tal de poder tancar i obrir caixes de cartró tantes vegades com sigui necessari. Així va néixer Boxbuckle

Així funciona la tanca de Boxbuckle. La pots obrir i tancar amb una sola mà!

Així funciona la tanca de Boxbuckle. La pots obrir i tancar amb una sola mà!

BoxBuckle ofereix tanques per a caixes de cartró amb l'objectiu de poder-les tancar i obrir còmodament. Fins i tot es pot fer amb una mà! A més, l'operació es pot repetir totes les vegades que calgui. D'aquesta manera es dóna una sortida sostenible a les caixes que s'acumulen a cases i oficines. Actualment és un producte patentat i que es fabrica a Castellar del Vallès. Hi ha disponibles més de 15 models diferents, entre els quals destaquen un disseny basat en el panot de la flor de Barcelona, així com els dissenys d'una marieta i una tortuga. El seu cost és d'entre 1,5 i 2,5 euros. També es poden comprar paquets que inclouen diversos models. Els podeu trobar al web de Boxbuckle.

Boxbuckle és una bona solució per tancar caixes de joguines.

Boxbuckle és una bona solució per tancar caixes de joguines.

La Laura ja està treballant en noves idees que espera materialitzar ben aviat. Totes giren a l'entorn del consum responsable amb el medi i la reutilització. De moment està fent proves per donar una segona oportunitat als ous Kinder grocs que tant els agraden als seus fills . Si t'interessa, pots veure les proves al seu Instagram. Els ven sota comanda. També ha elaborat tutorials DIY (Do It Yourself) en els quals proposa idees per reutilitzar residus. Per exemple, explica com convertir en testos les llaunes de llet en pols per a nadons o com donar una segona vida a les caixes de plàstic per a fruita. Algunes d'aquestes propostes s'han convertit en virals a Pinterest i l'ajuden a atraure visitants cap al seu lloc web.

Proposta de la Laura Martinell per reutilitzar els ous Kinder. És un Kindercactus!

Proposta de la Laura Martinell per reutilitzar els ous Kinder. És un Kindercactus!

Per poder arribar fins aquí, la Laura ha dedicat moltíssimes hores al projecte, ha tingut paciència i ha après dels seus errors. També li han sorgit dubtes, però ha sabut aïllar-los i deixar-los passar. Diu que de vegades és necessari si vols tirar endavant una idea. Construir el seu propi camí la fa feliç. De fet, tornaria a recórrer els quilòmetres que ja ha completat encantada de la vida. Malgrat totes les fites aconseguides fins ara, de moment la Laura ha de compaginar Boxbuckle amb la feina com a arquitecta i dissenyadora gràfica.

Nova vida per als pots de llet en pols per a nadons i les caixes per a fruites.

Nova vida per als pots de llet en pols per a nadons i les caixes per a fruites.