Artèria joieria botànica, la natura toca la pell

Un anell de menta, unes arracades de tuia o un collaret d'heura. Aquest és el lligam entre la botànica i la joieria que proposa la lleidatana Tatiana Cercós. És la seva manera d'expressar la importància de tenir cura del medi. El seu projecte es diu Artèria.

Va estudiar disseny i joieria a Barcelona. Un cop enllestits els estudis, va començar a fer algunes peces amb acabats orgànics. Aquest camí la va portar a especialitzar-se en joieria botànica. Actualment compagina Artèria amb la feina en una escola.

L'apassiona descobrir nous territoris i la vegetació que hi creix. Les seves col·leccions són un herbari, un recull de joies que ens parlen d'un territori. Precisament una de les coses que té pendent és aprofundir en la botànica.

De moment les joies d'Artèria es poden trobar a Cal Art, una botiga d'artesania a la Vall d'Àger; a la botiga Orígens situada al carrer del Carme de Barcelona i a la botiga de la Universitat de Lleida. També al seu comerç electrònic, i en mercats i fires d'artesania.

El seu mercat és principalment Catalunya. De vegades fa alguna venda a l'estranger, però ara per ara és puntual. Una de les joies que més agrada al seu públic és l'anell Sàlvia. També li encarreguen sovint peces personalitzades.         

La Tatiana acaba d'iniciar un nou projecte que té com a objectiu reforestar zones desboscades. Quan algú adquireix una de les meves peces, també s'emporta una bola amb les llavors de l'espècie que ha comprat. La bola s'ha de llençar i confiar que germini.