Allergychef, restaurants per a celíacs, al·lèrgics i intolerants alimentaris

La Marina Saurí i l'Alfons Costas es van conèixer a San Francisco. Ell es va adonar que la Marina, al·lèrgica alimentària, tenia moltes dificultats per poder menjar fora de casa. Havia detectat una necessitat no resolta. Com que tots dos tenien ganes d'emprendre, van decidir tornar a Barcelona i posar en marxa una plataforma de reserves online de restaurants conscienciats i formats per atendre celíacs, al·lèrgics i intolerants alimentaris. És Allergychef.

Avui Allergychef és l'única plataforma que, a més de comptar amb un directori dels restaurants sensibles a aquesta realitat a Barcelona, ofereix formació als mateixos restauradors. Tot i que molts cuiners els reben amb una certa por, la majoria acaben transformant la seva carta perquè sigui apta per a tothom. N'hi ha que fins i tot es posen contents quan els arriba la reserva d'una persona "complicada".

El proper pas que s'han proposat és portar Allergychef fora de Barcelona. El que més força els dóna per remar en aquesta direcció són els agraïments que reben. Per exemple, van tocar la felicitat quan uns pares els van enviar la foto del seu fill gaudint d'una hamburguesa en un dels restaurants de la plataforma. La perseverança, l'optimisme i la passió pel que fan els han portat fins aquí. Els en caldran moltes dosis més per portar Allergychef arreu del món, el seu somni. 

Nota: Les fotografies són dels restaurants Anauco Gourmet i Gut. També de la pastisseria Jansana.